Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 27 juli, 2011 - 12:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Högre krav på sommarstugor

Det är inte bara turister som ställer allt högre krav på stugstandard på Åland. Även ålänningarna har blivit kräsnare när det gäller komfort i sommarstugan, i alla fall om man tittar på vad som efterfrågas hos de åländska mäklarfirmorna. -Helst vill man ha samma bekvämligheter som hemma. Bilväg, vatten, el, inomhustoalett och dusch. Standardkraven har ökat jättemycket under de senaste tio åren, säger Markus Fellman vid Ålands Fastighetskonsult. Även stugans läge är naturligtvis en viktig faktor för stugköparna. Strandtomter med bilväg på fasta Åland är det som efterfrågas mest. -Folk är mer stressade, de vill kunna åka ut till stugan på kvällarna, och har man en stuga i Brändö så hinner man inte åka ut på kvällen och komma tillbaka på jobb till dagen efter, säger Markus Fellman.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »