Publicerad: lördag, 27 juli, 2019 - 19:03
  • Rezgar Amani efter 3-0 mot Åbo IFK

Trygg seger för FC Åland

Hemma på Rangsby lyckas FC Åland plocka hem tre pinnar efter en bekväm 3-0 seger mot Åbo IFK.

Matchens första del är väldigt lugn och båda lagen känner lite på varandra i den stekande värmen som har vattenpauser halvvägs in i halvlekarna. I den 23:e matchminuten får Rezgar Amani ta emot en långboll från Mahmoudi Soroush och hamnar lite för långt bort från mål. Amani tittar upp och lyfter den oerhört kallt och läckert över målvakten in i höger burgavel. 1-0 till FC Åland.

Matchen stannar av rent spelmässigt i en lång period. ÅIFK skapar nästan ingenting och FCÅ känns som de kan mycket mer och att det borde vara större siffror i matchen. Det dröjer fram till sista tio minutrarna innan det blir fler händelser. FCÅ:s John Blomqvist får nicka in ett mål som följs av ett rött kort efter det andra gula på ÅIFKs målvakt Saari Samu. Spiken i kistan kommer när Mahmoudi Soroush får trycka in en frispark i det högra krysset. 3-0 slutar matchen och FC Åland klättrar från en fjärde plats i tabellen till en tredje. Två poäng efter serieledaren Peimari Utd, som har en match mindre spelad.