Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 juni, 2019 - 11:32
  • Pommern under bogseringen till dockan. Foto: Felix Quarnström

Byggfirma stämmer museum efter obetalda Pommern-fakturor

Byggentreprenören Hans Mattsson ab stämmer stiftelsen Ålands sjöfartsmuseum. Orsaken är obetalda fakturor på drygt 280.000 euro i samband med ombyggnaden av museifartyget Pommerns besöksdäck, ramper, barlastlår och serviceutrymmen. Det här framgår av en stämningsansökan som inkommit till Ålands tingsrätt.

Entreprenadavtalet ingicks sommaren 2018. Enligt Hans Mattsson ab har parterna kommit överens om ett uppskattat pris om 730.000 euro inklusive moms, men att entreprenaden sedan skulle utföras mot löpande räkning och slutlig kostnadsreglering. I april i år presenterade Hans Mattsson ab en slutnota på drygt en miljon euro inklusive moms.

Sjöfartsmuseet anser dock att parterna har avtalat om ett fast pris om 730.000 euro och att man därför inte är ansvarig för kostnader som överstiger detta.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »