Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 november, 2012 - 14:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Skärgårdsbors tandvård het fråga

Är det bra socialpolitik att en rik föglöbo skall få åtnjuta allmän tandvård, men inte en ensamstående mamma i Vårdö? Liberalerna ifrågasatte prioriteringarna när landskapsregeringens tandvårdsreform debatterades i lagtinget i dag. Socialminister Carina Aaltonen, socialdemokrat, menar att förslaget om att utvidga den allmänna tandvården två åldersklasser, upp till 27-åringar, och inbegripa alla skärgårdsbor, utom vårdöborna, bara är ett steg på vägen. - Trots ekonomiskt svåra tider tar vi ett steg framåt. Och det kan ske utan att öka resurserna, hävdade socialministern. Liberalerna, och även Ålands framtid, ifrågasatte den ekonomiska kalkylen.Det alla var överens om i lagtinget, var att nästa år köpa en ny ambulerande tandvårdsbuss. Tandvårdsreformen går nu till utskottsbehandling.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »