Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 24 januari, 2013 - 07:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Nygatan föreslås bli enkelriktad

Gör Nygatan enkelriktad mellan Torggatan och Strandgatan! Det föreslår stadsutvecklingsnämnden i ett utlåtande med anledning av en motion i stadsfullmäktige. Där föreslog obunden samlings Stig Grönlund och Bert Häggblom att trottoaren på Nygatans södra sida skulle breddas för att få ett attraktivare promenadstråk. Infrastrukturnämnden har tidigare diskuterat möjligheterna att bygga om gatuavsnittet med bredare trottoar och snedparkering för bilar. Stadsstyrelsen efterlyste då ett alternativt förslag med en enkelriktad gata, vilket enligt infrastrukturnämnden skulle få konsekvenser för trafiken inom hela centrumområdet. Men nu tycker alltså stadsutvecklingsnämnden, på förslag av moderaten Peter Enberg, att en del av Nygatan borde enkelriktas. Ärendet avgörs av stadsfullmäktige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »