Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 februari, 2013 - 07:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Minister-nej till tidtabelländring

Det blir inte några ändringar i färje- och busstidtabellerna för att tillmötesgå skoleleverna i södra högstadiedistriktet. Det har infrastrukturminister Veronica Thörnroos beslutat. Ålands södra högstadiedistrikt har begärt en senareläggning av färjeavgången från Långnäs klockan 16 på södra linjen, detta så att eleverna som kommer med bussen på linje 5 till Svinö ska få 10-15 minuter kortare resväg. Till viss del har det här åtgärdats genom att bussen inte väntar till färjeavgången i Långnäs utan kör direkt till Svinö efter att ha lämnat av och plockat upp passagerare. Nej blir det också till begäran att bussen klockan åtta från Klemetsby skulle gå via Svinö och ta med skolelever. Det blir en för stor omläggning av tidtabellen, där också andra busslinjer skulle påverkas, menar ministern.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »