Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 februari, 2013 - 15:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Konflikt kring Saltviksfakturor

47.000 euro för vård på ÅHS geriatriska klinik Gullåsen - det landade slutnotan för 2012 på för Saltviks del. Men kommunen tänker inte betala eftersom man anser att vården kunde ha ordnats på det egna vårdhemmet Sunnanberg istället. Dessutom borde ÅHS ha informerat kommunen så att man kunde gjort upp en vårdplan, anser man i Saltvik.Inte heller ville Saltviks kommun stå för fakturorna för den läkare man haft avtal med för Sunnanbergs räkning, från årsskiftet fram till den sista augusti i fjol. Orsaken är att finansieringsansvaret i och med en ny lag då övergick till ÅHS, ett ansvar ÅHS medger. På ledningsgruppsmötet i tisdags beslöt ÅHS därför att ta på sig läkarfakturorna för fem av de åtta månader Saltvik krävt, det meddelar tf sjukvårdsdirektör Bengt Michelsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »