Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 februari, 2013 - 05:52Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Få pappor är vårdlediga

Vårdledighet antingen på hel- eller deltid är fortfarande mycket ovanligt bland män. I hela Finland använder männen bara tre procent av föräldra- och vårdledigheterna. På Åland är det fem procent, och det är faktiskt sämre än det var för fem år sedan då papporna utnyttjade åtta procent av föräldra- och vårdledigheterna. -Det är tråkigt att det fortfarande står så illa till med jämställdheten inom familjerna, säger Vivan Nikula som är landskapets chef för jämställdhetsfrågor. Hon menar att orsaken står att finna i att vi fortfarande, när det gäller vård, har många cementerade attityder i vårt samhälle. För att det ska ske en förändring krävs ett aktivt arbete med attityderna inte bara i samhället i stort utan också på arbetsplatserna, menar hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »