Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 mars, 2013 - 14:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

”Mycket krångligare<br>efter flytt av psykiatrisk avdelning”

-Det har blivit betydligt krångligare att ta sig till psykiatriska rehabiliteringen sedan den flyttade till sjukhuset. Det säger Ylva, som är en av de klienter vi talat med och som regelbundet besöker den psykiatriska rehabiliteringsmottagningen, PRM. -Förut var det enkelt att komma och gå, nu ska det passas in med bussar, säger Ylva. Hon tror också att fler väljer att inte ta sig till PRM efter flytten. -Sjukhusmiljön kan verka avskräckande för vissa, tror Ylva. Samtidigt märker klubbhuset Pelaren av ett ökat antal besökare. -De senaste månaderna har vi fått allt fler besökare, men det går inte att säga om det beror på att PRM flyttat till sjukhuset, säger verksamhetsledaren Lotta Eriksson. Till Pelaren kommer människor som har eller haft psykisk ohälsa för att delta i en arbetsinriktad vardag.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »