Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 6 mars, 2013 - 06:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Albanus kritiserar stadsbeslut

Skeppsföreningen Albanus deltar varje år på en konferens som heter Sail Training International som är en del i förberedelserna inför Tall Ships Race. Skeppsföreningen bekostar allt deltagande själva och verksamhetsledare Kristian Öberg är kritisk till att Mariehamns stad inte vill vara med och bekosta en del av resekostnaderna eftersom han anser att deras delegation delvis gör sådant som Mariehamn borde göra på konferenserna. Ålands Radio har varit i kontakt med flera tjänstemän i Mariehamns stad utan att få något konkret svar på varför dom inte vill bidra. Öberg anser också att Mariehamn borde jobba mer för att få hit fartyg mellan etapperna i Tall Ships Race i sommar, men där han stan beslutat att inte officiellt bjuda in alla fartyg eftersom det inte är praktiskt möjligt att alla hinner hit. Däremot är de fartyg som kan och vill komma välkomna till Mariehamn i slutet av juli.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »