Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 mars, 2013 - 11:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Åländsk synpunkt om snus<br>nådde inte Bryssel

Trots att Åland och Finland har olika synpunkter när det gäller snusfrågan, framfördes inte de åländska synpunkterna vid ett möte i Bryssel för två veckor sedan. Det strider mot både självstyrelselagen och en överenskommelse med riket om Ålands inflytande i EU-frågor från några år tillbaka. I ett utlåtande till riksdagen om EU:s förslag till nytt tobaksdirektiv påpekar landskapsregeringen att de åländska synpunkterna måste nå fram, särskilt som Åland och riket har olika syn på snusfrågan. Från åländsk sida vill man att snusförsäljning ska tillåtas också på åländskflaggade fartyg och inte enbart på svenskflaggade. Anna-Lena Sjöberg är EU-sakkunnig på landskapsregeringen, och tror ändå att de åländska synpunkterna når fram till Bryssel till slut. -Jag var i kontakt med social- och hälsovårdsministeriet i fredags, och de lovade att framföra de åländska synpunkterna när Finland väl är klar med sitt utlåtande, säger Anna-Lena Sjöberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »