Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 april, 2013 - 09:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Seminarium om självstyret

Landskapsregeringen bjuder in till ett seminarium om självstyrelsens framtida utveckling. Seminariet är öppet för allmänheten och hålls i auditoriet i lagtinget den 9 april. En parlamentarisk kommitté lämnade 2010 ett åländskt förslag till reformering av självstyrelsesystemet, och i början av detta år kom en parlamentariskt sammansatt grupp i riket med ett betänkande om förslaget. "Det finns en samsyn om att självstyrelsen ska förändras, men viktiga frågor om hurdan förändringen ska vara återstår att lösa", skriver landskapsregeringen i ett pressmeddelande om seminariet. Seminariet avslutas med en paneldiskussion med bland andra lantrådet Camilla Gunell, ordföranden för den åländska kommittén, Gunnar Jansson, och Alec Aalto som är ordförande i kommittén i riket.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »