Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 april, 2013 - 16:37Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

"Maxingekonflikt kunde ha undvikits"

-Maxingekonflikten kunde ha undvikits om kommunstyrelsen i ett tidigare skede hade besvärat sig mot dåvarande byggnämndens beslut. Det menar Harry Jansson som både varit politiskt aktiv i kommunen och även varit kommundirektör i Jomala. Han har följt med den uppkomna situationen som ledde till att Carolina Sandell i går sade upp sig från tjänsten som kommundirektör. Enligt Jansson är Maxingefrågan ett ärende som uppkom under den tid som Sandell var föräldraledig och hon fick därmed ärva den besvärliga konflikten. -Egentligen handlar det väl om politiker som inte behärskar förvaltningsrutiner men som ändå vill påverka och om tjänstemän som från början kört sin linje, säger Harry Jansson. Man har inte satt sig ned och diskuterat tillsammans. Jansson betonar också vikten av att fortbilda både tjänstemän och förtroendevalda så att de förstår sitt ansvar och sina roller.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »