Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 april, 2013 - 15:43Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:16

Polisen på Åland anklagas<br>för olaga frihetsberövande

Den åländska polisen anklagas nu för olaga frihetsberövande. Bakom anklagelserna står Ionut Asanache och Ion Lupu som i dag valde att berätta för Ålands Radio om hur de tycker att den åländska polisen förföljer dem. De hävdar att polisen gång på gång har utsatt dem och deras familjer för husrannsakningar och olaga frihetsberövande utan att berätta varför. -De kommer till vårt hus varje vecka, tar oss till arresten där vi får sitta i tre dagar. De säger att vi är misstänkta, men vägrar berätta för vad, säger Ionut Asanache. -Min fru sitter i arresten nu. Hon är gravid och behöver opereras men får ingen att prata med, inte ens en advokat, säger Ion Lupu. I våra nyheter klockan 16.30 bemöter polisen anklagelserna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »