Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 8 maj, 2013 - 16:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Rättshjälpsbyrån hotas<br>av tvångsåtgärder

Statens ämbetsverk hotar med tvångsåtgärder mot Ålands rättshjälpsbyrå. 79 kunder har inte fått sina årsredovisningar gjorda trots att rättshjälpsbyrån skulle ha lämnat in dem senast den 31 mars 2012. Ämbetsverket gav uppskov till den sista mars i år, men efter att rättshjälpsbyrån inte klarat av den deadlinen hotas de nu av tvångsutförande. Det betyder att Ämbetsverket anlitar någon som gör jobbet, men att byrån betalar för det. Gard Larpes är Rättshjälpsbyråns chef och han säger att den kraftiga eftersläpningen med årsredovisningarna beror på ett datatekniskt problem som gjort att man inte kunnat få tillförlitliga uppgifter för att göra årsredovisningarna, men att man nu ska anställa extra personal och vara klar med redovisningarna i september. -Visst kan det här minska tilltron till rättshjälpsbyrån, men jag tycker ändå att det är bäst att vara öppen i en sådan här process, säger Gard Larpes.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »