Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 maj, 2013 - 13:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Bara tre stadsgator får ny asfalt

Ålandsvägen, Bolstavägen och Skrakvägen är de enda gatorna i Mariehamn som i sommar får ny asfalt. De två sistnämnda på grund av saneringar av rör under gatorna. Tillfälliga lagningar och så kallade potthåls-lappningar blir allt vanligare på stadens gatunät. Det är ett tydligt tecken på en allt sämre ekonomi för Mariehamns stad. Som vi tidigare berättat har politikerna i infrastrukturnämnden beslutat att man måste göra något åt Ålandsvägen som i sommar delvis får ny ytbeläggning. Men potthåls-lappningarna sprider sig också till andra gator i behov av ytsanering. -Man måste tänka på att stan har 100 kilometer gator där också rör och ledningar är dragna, säger stadens samhällstekniska chef Jouni Huhtala.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »