Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 maj, 2013 - 15:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Överskotten minskar i Finström

Den kommunala verksamheten i Finström gick i fjol med drygt 150.000 euro i överskott. Det är klart över vad som budgeterats, men betydligt sämre än vad som varit de senaste åren. Så sent som 2010 hade Finströms kommun ett överskott på över en miljon euro. -Man undrar om den här nedåtgående trenden ska hålla i sig. Nästa vecka ska vi ha ett budgetseminarium och då ska vi diskutera de minskande överskotten, säger Roger Höglund som är kommunstyrelsens ordförande i Finström. Medan verksamhetskostnaderna för fjolåret ökade med fem procent minskade kommunens intäkter i form av skatter och landskapsandelar. Höga sociala kostnader och ovanligt höga kostnader för snöplogningen gjorde att Finströms kommuns överskott för 2012 stannade vid lite drygt 150.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »