Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 maj, 2013 - 11:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Öppna möten om kortrutt

Vilka frågor är viktiga att tänka på när landskapet inför ett kortruttsystem i skärgårdstrafiken? Vilka alternativ finns, vilka miljöaspekter är viktiga och vad ska ingå i miljökonsekvensbedömningen, MKB:n? Det är frågor som allmänheten i de berörda kommunerna nu ska få yttra sig om. I en serie på sju så kallade avgränsningssammanträden får lokalbefolkningen komma med information om lokala värden som är viktiga för utredningen. Sammanträdena hålls mellan den 3 och 14 juni med början i Brändö och avslutning i Kökar. Däremellan besöks Kumlinge, Lemland-Lumparland, Sund-Vårdö, Föglö och Sottunga. Det är det svenska konsultföretaget VSB Group i Stockholm som gör MKB:n, och den ska vara klar till hösten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »