Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 maj, 2013 - 13:02Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

HFD avvisar besvär om flygtrafik

Landskapsregeringen fick rätt i ett besvär om upphandlingen av flygtrafik på linjen Mariehamn-Stockholm/Arlanda. Högsta förvaltningsdomstolen, HFD, avvisar besväret från Flybe Finland AB med motiveringen att Flybe inte hade besvärsrätt. Besväret gällde landskapsregeringens beslut att förnya trafikplikten på den aktuella linjen och om att teckna avtal med Next Jet AB som var det enda bolag som lämnade anbud inom utsatt tid. Flybe ville att HFD skulle upphäva beslutet med hänvisning till att anbudsförfrågan inte offentliggjordes i god tid. Men HFD anser att Flybe inte hade rätt att besvära sig. Flybe har enligt domstolen inte i sina besvär visat att man haft för avsikt att inleda trafik som skulle ha påverka utgången av anbudsförfarandet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »