Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 maj, 2013 - 07:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Hemrehabilitering rekommenderas

-Andra kommuner borde ta efter modellen med hemrehabilitering för äldre som drabbats av stroke, fraktur eller på annat sätt hör till gruppen sköra äldre över 65 år. Det säger de två terapeuterna Ulrika Lindén och Agneta Jansson som jobbat med det pilotprojekt för hemrehabilitering som i mars blev ordinarie verksamhet för Mariehamns stad. Och Mariehamns stads äldreomsorgschef Bitti Viik håller med. Hon säger att fördelarna med hemrehabiliteringen är att det både leder till högre livskvalitet för äldre och gör att kommunen spar pengar genom att de inte behöver betala vårdplatser på boenden. - Vi hoppas definitivt att fler kommuner tar efter modellen med hemrehabilitering och jag tror också att kommunerna kommer att tvingas att göra det om de ska nå upp till landskapsregeringens rekommendationer för hur många äldre som bor hemma, säger Bitti Wiik.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »