Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 22 maj, 2013 - 07:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

-Stärk kvinnors ledarskap<br>uppmanar Maud Olofsson

-Åland behöver vänner i Sverige som kan föra Ålands talan. Det säger den tidigare svenska centerledaren Maud Olofsson som nu besöker Åland. Olofsson är inbjuden av Centern på Åland för att bland annat prata om kvinnligt företagande och Norden i EU-samarbetet. Maud Olofsson har nära personliga relationer med lagtingets talman Britt Lundberg och påpekar att det är viktigt med personliga kontakter för att kunna påverka i politiken. Hon välkomnar den vänskapsförening som bildats av centerpartister i Sverige tillsammans med Åländsk center. - Man behöver ambassadörer i Sverige för Ålands sak. Känner man varandra är det lättare att hitta gemensamma beslut, säger Maud Olofsson. I samband med en träff på Sveriges generalkonsulat i går uppmanade hon Åland att satsa på att stärka kvinnors företagande, något som hon menar i sin tur stärker kvinnors ledarskap.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »