Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 30 maj, 2013 - 08:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Tveksamhet om vindkraftsstöd

Produktionsstödet för el till de åländska vindkraftsbolagen ska inte gå till utdelning till aktieägare och andelsägare, utan investeras i nya vindkraftverk. Det var en åsikt som centerns gruppledare i lagtinget, Runar Karlsson, förde fram när lagtinget i går fick en ändring av lagen om produktionsstöd för el på sitt bord. Lagändringen syftar till att kompensera de åländska vindkraftsbolagen för att man ännu inte kommit med i rikets stödsystem. Runar Karlsson fick stöd för sin tveksamhet om stödet från oppositionspartiet Ålands framtid. Samtliga partier är ändå för att vindkraftsbolagen ska få en miljon euro i stöd för de två senaste åren. Finansminister Roger Nordlund är hoppfull om att få ett definitivt besked i juni om de åländska vindkraftsbolagens möjlighet att komma med i riket stödsystem.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »