Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 31 maj, 2013 - 13:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Sista turen med röd stadsbuss

-Det klart det känns som om det är lite mörka moln på himlen. Det säger Sven Larsson, en av Röde Orms busschaufförer som i dag kör de sista turerna med en av de röda stadsbussarna. Men han påpekar samtidigt att alla sex chaufförer ändå inte skulle ha behövts eftersom bussturerna blir glesare. Passagerarna i morse såg en miljövänlig buss som ett bra alternativ samtidigt som det finns förståelse för att staden inför en avgift om två euro på bussen. -Egentligen är det inget högt pris, säger Stefan Alderborg som har förståelse för att man börjar ta betalt när det är knappa tider. Han tror ändå att det lätt blir att ta bilen i stället även om det kostar mer att köra bil. Från och med måndag är det alltså Viking Line Buss som sköter stadsbusstrafiken efter att det bolaget bland fyra anbud var det som fick trafiken.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »