Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 juni, 2013 - 07:03Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Gymnasieval befäster löneskillnader

-Stora löneskillnader mellan kvinnor och män. Det blir konsekvenserna av att vissa gymnasielinjer nästan bara lockar killar och andra nästan bara tjejer. Det säger Mia Hanström, som är konsult i jämställdhetsfrågor. Hon tror att en viktig åtgärd för att motverka att killar och tjejer väljer könsstereotypt, är att skolorna har en jämställdhetsplan. Igår berättade vi att yrkesgymnasiet varit utan plan under snart två år trots att lagen om jämställdhet kräver att de har en sådan. - Gymnasierna borde rikta sig till underrepresenterat kön när de lockar elever till gymnasielinjerna för att utjämna skillnaderna och de borde ha en jämställdhetsplan, säger Mia Hanström med anledning av uppgifterna om gymnasiets brist på aktivitet i den här frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »