Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 11 juni, 2013 - 12:25Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Snart är Savoy-trottoaren tillbaka

I mitten av juli ska det åter finnas en trottoar vid den så kallade Savoy-gropen intill korsningen Ålandsvägen-Nygatan i Mariehamn. Trottoaren har varit borta i snart tre år i väntan på att entreprenören Patrik Landell ska förverkliga sina planer på att på tomten bygga ett bostadshus med affärslokaler. Staden har tröttnat på att vänta och anser att trafiksituationen på platsen är farlig och därför länge krävt att trottoaren återställs. Den senaste tidsgränsen för det gick ut den sista maj utan att något hände. -Men nu har Patrik Landell börjat bygga en stödmur i gropen, och sedan ska han se till så att trottoaren är tillbaka i ursprungligt skick. Det ska den vara i mitten av juli, säger Håkan Lindén, projektchef på stadens samhällstekniska avdelning.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »