Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 februari, 2018 - 13:50
  • Kumlinge tycker landskapsregeringen borde informerat bättre om den reducerade trafiken. Arkivfoto: Nina Eriksén.

Kumlinge skriver till LR

Det är anmärkningsvärt att Kumlinge fick information om det temporärt minskade tonnaget på norra linjen via media. Det anser kommunstyrelsen som skickat en skrivelse till infrastrukturminister Mika Nordberg, moderat.

- Det hade varit mer ändamålsenligt att föra diskussion i frågan med kommunen innan beslutet togs så att justeringar för att minimera de negativa konsekvenserna kunde ha överenkommits om, skriver styrelsen.

Man skriver också att det är anmärkningsvärt att landskapsregeringen anfört ”för lite samhällsnytta” som motivering till den minskade trafiken, och man påpekar att åtminstone några av de avgångar som nu uteblir kunde ha bibehållits genom att utnyttja Alfågeln under tidig morgon och kvällstid några gånger per vecka.

Det är mellan den 5 och 16:e mars som trafiken på linjen Hummelvik-Torsholma är reducerad.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »