Publicerad: lördag, 21 september, 2013 - 19:18Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

IFK tog tre poäng i Jakobstad

Fotboll: IFK Mariehamn besegrade FF Jaro med 2-1 i lördagens ligamatch. Därmed är avståndet upp till tabelltrean VPS fortsatt fyra poäng. IFK övertygade varken offensivt eller defensivt, men gjorde vad som krävdes för att ta tre poäng i Jakobstad. Luis Solignac gav IFK ledningen i den första halvleken i ett sällsynt IFK-anfall efter 20 minuter. Frank Jonke kvitterade kvarten senare. IFK som stod upp bättre i den andra halvleken kunde via en snabb omställning i matchens 66:e minut sätta 2-1 när Josef Ibrahim var sist på bollen. Jaro lyckades därefter aldrig sätta IFK under riktig press i slutet av matchen. IFK tog tre viktiga poäng i kampen om tredjeplatsen men fick samtidigt en ny skada på den redan långa listan. Alanzo Adlam tvingades bäras ut på bår efter knappt tio minuters spel sedan han skadad sig i ett avslutsläge.