Publicerad: söndag, 29 september, 2013 - 21:56Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

IFK tog tre blytunga poäng

Fotboll: IFK Mariehamn tog tre blytunga poäng hemma mot FC Honka i söndagens ligamatch. IFK vann matchen med 3-2 - en seger som i praktiken innebär att Honka är borta ur guldstriden medan IFK förbättrar sina chanser att nå en bronsplats. Det var dock Honka som började piggast och måltjuven Tim Väyrynen höll sig framme på en retur som förde Honka upp i ledningen efter nio minuter. Men IFK arbetade sig in i matchen. Kvitteringen kom via en hörna i den 37:e minuten där Jani Lyyski gick högst och kunde nicka in sitt tredje ligamål för säsongen. Fyra minuter senare ökade Josef Ibrahim på till 2-1 via ett elegant frisparksmål. Honka replikerade omgående när Rubén Palazuelos García satte kvitteringen i matchens 43:e minut. I den andra halvleken tappade Honka farten och IFK visade mera vilja. Luis Solignacs segermål i matchens 56:e minut var rättivst. Honka lyckades aldrig skapa något riktigt tryck efter målet. IFK är nu bara en poäng bakom trean VPS som på måndag tar emot HJK innan den 30:e omgången är fullbordad.