Publicerad: lördag, 10 juli, 2010 - 18:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

ÅU förlorade toppmötet

Åland United mötte på lördagen serieledarna PK-35 Vanda. Matchen slutade med seger för hemmalaget med 2-0 efter 1-0 i paus.Redan i den fjärde minuten gjorde PK-35:s mittback Minna Pelkonen 1-0 när hon stötte in en vänsterhörna. ÅU skapade en del chanser i den första halvleken, främst genom Nina Hietanen och Rebecca Björkvall men kunde inte spräcka nollan.Den andra halvleken började lika illa. Sju minuter in nickade Saida Härkönen in bollen på en ny hörna och slutresultatet var fastställt. ÅU skapade bara ett fåtal halvchanser i den andra halvleken.- Vi visste att de var farliga på fasta situationer och det visade PK-35 idag, sade andre tränaren Mikael Virta efter matchen.Åland United ligger kvar som trea i tabellen med 22 poäng när nu halva serien är spelad. Pk-35 leder på 30 poäng och HJK ligger tvåa med 25 poäng.