Publicerad: måndag, 17 juni, 2024 - 09:35Uppdaterad: måndag, 17 juni, 2024 - 12:49

Nordberg satte pers vid UMK

Selma Nordberg var enda simmare från Ålands simförening som kvalat in till finalen av ungdomsmästerskapet som hölls i Esbo i helgen.

Hon simmade tre sträckor i 15 års-klassen och placeringsmässigt var det 100 meter fritt med en tolfte plats som var bäst. Selma Nordberg satte nytt personligt rekord med 1.03,03. Nytt pers blev det även på halva distansen med 28,64, vilket gav en 19:e plats.

På 50 meter rygg halkade Nordberg i starten och det gjorde att tiden blev 36,08 på en delad 65:e plats. Tiden är nästan tre sekunder långsammare än hennes personliga rekord.

I slutet av juni väntar FM i långbana i Helsingfors för Selma Nordberg. Då ska även Ellen Woivalin, Jenny Ek, Wilma Danielsson och Milo Bergman vara med.