Publicerad: onsdag, 19 juni, 2024 - 12:03
  • Jomala IK förlorade semifinalen mot slutsegrarna HooGee/Grankulla IFK. Foto: Dan Sjöblom.

Svensk och finländsk seger i Alandia Cup – JIK slutade trea

HooGee/Grankulla IFK 1 och IFK Lidingö är årets segrare i fotbollsturneringen Alandia Cup. Jomala IK:s flickor kom på delad tredje plats i turneringen.

HooGee/Grankulla IFK vann flickfinalen mot TP-49 från Toijala med hela 8-1. Det var också den slutgiltiga segraren som slog ut Jomala IK i semifinalen när ålänningarna förlorade med 4-0.
– Tjejerna gör en jättebra turnering och är förstås besvikna att förlora i semifinalen men kommer nog att kunna uppskatta insatsen med lite distans till allt det här, säger tränaren Mika Niskala som var med och ledde JIK till seger förra året.

I pojkklassen blev det svensk seger när IFK Lidingö slog Tikkurilan Palloseura, TiPS, med 2-0 i finalen. Bland de åländska pojklagen var det Lemlands IF som tog sig längst, laget åkte ut i kvartsfinalen efter förlust mot TiPS med 2-1.