• Robin Buwalda och Peter Mattsson. Foto: IFK Mariehamn
Klubbdirektör Peter Mattsson om nyförvärvet
Publicerad: torsdag, 21 februari, 2019 - 12:52, uppdaterad: torsdag, 21 februari, 2019 - 13:17

Ytterligare en mittback Nederländerna till IFK

IFK Mariehamn skrev kontrakt med den 24-årige mittbacken Robin Buwalda igår och därmed är den grönvita truppen komplett inför kommande säsong.

Buwalda kommer närmast från NEC Nijmegen i nästhögsta ligan i Nederländerna. 

Buwalda kom till NEC 2016 och gjorde där 21 matcher före han anslöt på lån till Go Ahead Eagles 2018 där det blev totalt 18 matcher i den högsta ligan. Inför säsongen 2018-2019 återvände Buwalda till NEC Nijmegen och nu fortsätter alltså karriären i Grönvitt. 

- Vi har nu gjort klart med en meriterad mittback i finska ligamått mätt. Buwalda debuterade i högsta ligan i Nederländerna redan 2012 och trots sina endast 24 år är det en rutinerad spelare med nästan 100 matcher på högsta eller näst högsta nivån. Vi tror att vi i Robin har fått en mycket bra mittback, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson nöjt. 

Kontraktet med Buwalda sträcker sig över säsongen 2020.

 

Fler Sport

IFK kryssade mot Ilves

Tränaren Peter Lundberg om matchen:
IFK Mariehamn spelade oavgjort 0-0 mot serietvåan Ilves i Tammerfors.

Oskar Welin slutar på en 15e plats i FM

I helgen har FM i bowling spelats och Ålands främsta bowlare Oskar Welin var med bland de 48 bästa som kvalat sig till turneringen.

Stark uppvisning av MGF under Åland Invitational

Malin Pussinen och Smilla Berglund
För andra året i rad anordnade Mariehamns Gymnastikförening Åland Invitational med tävlande från Österbotten, Helsingfors, Gotland, Norrköping samt Åland.

Jomala IK bortabesegrar Åbo IFK

Jomala lyckades att bortabesegra Åbo IFK med 1-2 i herrfotbollens tredje division och därmed ta den andra segern för säsongen.

Ny mästare i ÅM för islandshästar

Jenny Karlsson
ÅM i både fyrgång och T8 för islandshästar avgjordes under lördagen på Ålandstravet. Jenny Karlsson tillsammans med islandshästarna, Dala-dis och Brimi, som hon tävlade med, blir åländska mästare för första gången.

Åland United bryter förlustsviten

Under lördagen mötte Åland United tabelljumbon IK Myran och ÅU hade tre raka förluster bakom sig i ligan. Men ÅU lyckades att bryta förlustsviten och det med råge.

FC Åland kvitterar genom två mål på tilläggstid

Rezgar Amani efter matchen mot Masku
Fotbollsmatchen mellan FC Åland och Masku slutar 2-2 efter två sena mål från hemmalaget i herrarnas division 3. Inte ett orättvist resultat, anser FC Ålands kapten Rezgar Amani.

Jerry Danielsson vann Brändöluffens halvmaraton

Det sjunde årets upplaga av Brändöluffens halvmaraton lockade till sig 34 tävlande i alla olika klasser. 13 öar ska passeras innan man kommer in över mållinjen och för första gången gick loppet norrut.

IFK spelar cupfinal i Mariehamn

Klubbdirektör Peter Mattsson intervjuas:
Fotboll: 100-årsfirande IFK Mariehamn får spela årets cupfinal på Wiklöf Holding Arena i Mariehamn. Finalen spelas lördagen den 15:e juni, exakt klockslag för finalen fastställs på tisdag.