Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 25 april, 2019 - 20:25Uppdaterad: fredag, 26 april, 2019 - 05:52
  • Mboma gjorde matchens första mål 23 minuter in. Arkivfoto Hasse-Persson Bru

Tre pinnar till IFK i Seinäjoki

Fotboll. IFK kammade hem tre poäng i kvällens match mot KPV med övertygande 4-0.

Det första målet kom i den 23:e minuten av Aristote Mboma, ungefär tio minuter senare slog Robin Sid in det andra målet. De sista två spikarna i kistan kom i slutminuterna av matchen när Keaton Isaksson och Hampus Lönn satte ett mål var.

Matchen spelades i Seinäjoki vilket innebär att inget av lagen spelade på sin hemmaarena, detta då gräset på KPVs hemmaplan i Karleby ännu inte är i spelbart skick för säsongen.

Resultatet innebär att IFK Mariehamn nu är i serieledning, men bara på målskillnad. IFK, Honka och HJK har alla 9 poäng.

Tränare Peter Lundberg är överlag nöjd med insatsen.

–Vi är glada att vinna matchen och gör en stabil bortamatch. Men vi känner att vi ändå har ännu en nivå i oss och att vi slarvar lite. Men överlag får vi vara glada att vinna med fyra noll, säger Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »