Publicerad: söndag, 12 maj, 2024 - 20:29Uppdaterad: söndag, 12 maj, 2024 - 21:25

Blekt IFK hade inget att sätta emot i Lahtis

FC Lahti tog säsongens första seger i fotbollsligan när de vann över IFK Mariehamn med 3-0 på stadion i Lahtis.

Inför den här matchen hade FC Lahti mäktat med att göra ett mål på fem matcher, men nu lossnade det rejält för hemmalaget.

Redan i den fjärde minuten kom det första målet när Otso Koskinen fick skottläge en bit utanför straffområdet. IFK-målvakten Matias Riikonen var på bollen, men kunde inte styra undan. Med knappt fem minuter kvar av första halvlek fick FC Lahti den första av två straffar när Jiri Nissinen täckte ett skott med armen. Colin Odutayo gjorde inget misstag från elva meter. En liknande situation uppstod en kvart in i den andra halvleken, men då var det Matias Ojala som täckte med armen. Den här gången var det Julius Tauriainen som satte straffen.

IFK hade väldigt svårt att få till något offensivt och det såg ut som att FC Lahti hade betydligt mer vilja än Grönvitt. Dessutom drog Patrik Raitanen på sig två gula kort och visades ut, vilket betyder att han är avstängd nästa match. Det är ett nytt möte med ett lag som ännu inte vunnit i ligan. AC Oulu väntar på bortaplan inkommande fredag.

IFK halkade ner till åttonde plats i tabellen med sju poäng efter sex matcher.