Publicerad: lördag, 17 juli, 2021 - 18:59Uppdaterad: lördag, 17 juli, 2021 - 19:43
  • Åland United körde över tabelljumbon på bortaplan. Arkivbild.

Säker seger för Åland United

Åland United inkasserade tre poäng i lördagens bortamatch mot tabelljumbon JyPK från Jyväskylä efter seger med 5-1 (2-0).

Efter att toppkonkurrenterna KuPS och TiPS hade vunnit sina matcher under lördagen var Åland United tvingade att vinna bortamatchen mot JyPK i Jyväskylä för att hänga med i toppstriden.

Åland United fick en smakstart mot tabelljumbon och redan efter tolv minuter stod det 2-0 till åländskorna efter mål av skyttedrottningen Cassandra Korhonen och Anni Miettunen.
ÅU skapade fler chanser i första halvlek men resultatet stod sig till pausvilan.

Direkt i inledningen av andra halvlek reducerade JyPK, som inte tagit en enda poäng i årets liga, genom Sanna Hartikainen.

Någon större fara för ÅU:s tre poäng var det inte då Dana Leskinen replikerade nästan omgående med sitt 3-1-mål.

I mitten av halvleken gjorde Korhonen sitt andra mål för dagen och Anna Westerlund nickade in 5-1 i den 71:a minuten vilket blev slutresultatet.

I och med att KuPS och TiPS vann sina matcher är tabelläget förändrat. KuPS leder Nationella ligan på 34 poäng, fyra poäng före TiPS och sju poäng före Åland United.
ÅU:s nästa match spelas lördagen den 24 juli när tabelltvåan TiPS kommer till Mariehamn.