Publicerad: fredag, 29 april, 2022 - 19:55Uppdaterad: lördag, 30 april, 2022 - 13:02
  • IFK:s första förlust i årets liga kom under fredagskvällen. Arkivbild.

Nattsvart för IFK

En katastrofhalvlek förstörde IFK Mariehamns förlustfria svit i Tipsligan. FC Inter körde över IFK i Åbo och vann med 4-0 (4-0).
- Vi försvarar helt horribelt i några situationer som kostar oss matchen. På första målet agerar vi som ett juniorlag, säger tränaren Daniel Norrmén.

Efter en hyfsat jämn första kvart av matchen kollapsade IFK:s försvar totalt. Inom loppet av fem minuter gjorde FC Inter tre mål.
Ex-IFK:aren Rick Ketting inledde målskyttet, Benjamin Källman gjorde 2-0 och David Haro utökade till 3-0. I den 33:e minuten satte Benjamin Källman sitt andra mål för matchen till 4-0. Noterbart är att före detta IFK-spelaren Petteri Forsell assisterade till samtliga Inters mål.
- Stämningen var hemsk i paus och killarna skäms ju naturligtvis, säger Daniel Norrmén.

Till den andra halvleken försökte IFK-tränaren Daniel Norrmén väcka laget med tre byten. Joakim Latonen, Riku Sjöroos och lämnade planen och in kom istället Robin Sid, Vahid Hambo och John Owoeri.

Den andra halvleken blev till största del en transportsträcka i väntan på slutsignalen.
- Nu är det bara att ladda om inför nästa match, ta lärdom av det här och visa att det är en engångsgrej, säger IFK-tränaren.

Förlusten var IFK:s första i årets liga och laget ligger på sjunde plats i tabellen efter fem omgångar.
På tisdag väntar cupmatch mot FC Åland för IFK:s del, nästa ligamatch spelas på hemmaplan mot KuPS söndagen den 8 maj.