Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 10 september, 2022 - 20:04Uppdaterad: lördag, 10 september, 2022 - 20:04
  • Ivo Meltsas med Felix Gäddnäs hack i häl. Foto: Johan Ågren.
  • Ivo Meltsas i luften. Foto: Johan Ågren.
  • Felix Gäddnäs i en snäv kurva. Foto: Johan Ågren.
  • Prispallen i MX1. Felix Gäddnäs överst. Ivo Meltsas till höger och Hannes Mäki till vänster. Foto: Johan Ågren.

Meltsas ÅM-vinnare i MX1

Ivo Meltsas lyckades att skrapa ihop tillräckligt med poäng för att plocka hem totalen i den sista deltävlingen i motocross för året. Han kan därmed krönas till åländsk mästare ännu en gång.

Dock var det Felix Gäddnäs som fick stå högst upp på prispallen efter lördagens deltävling i MX1. Så hur länge till Ivo Meltsas kan fortsätta prenumerera på titeln börjar bli mer ovisst.

I det avgörande andra heatet för dagen fick Ivo Meltsas bäst start av alla, men fick snabbt sällskap i täten av Felix Gäddnäs. Ivo Meltsas körde taktiskt och försökte att blockera för att hindra potentiella omkörningar i några varv. Men när man började att varva andra förare i loppet så gjorde Meltsas ett misstag som Gäddnäs kapitaliserade på. Gäddnäs fick en lucka och Meltsas hamnade bakom en förare som han inte riktigt kunde passera. Avståndet mellan toppduon växte och Gäddnäs kunde ganska bekvämt bevaka ledningen hela vägen in i mål, där han korsade mållinjen med det största hoppet för dagen. Hannes Mäki slutade trea i lördagens MX1-tävling.

- Det var väldigt skönt! Jag har legat bakom hela året och kämpat varje tävling. Det var skönt att äntligen få omkörningen och behålla den. Det var skönt att göra det i andra heatet så att jag får totalen för dagen, säger Felix Gäddnäs efter att han tagit emot guldpokalen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »