Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 15 september, 2023 - 14:15Uppdaterad: fredag, 15 september, 2023 - 17:25

IFK Mariehamn inleder nedre slutspelsserien på lördagen – möter AC Oulu på bortaplan

Imorgon lördag inleder IFK Mariehamn den nedre slutspelsserien i fotbollsligan och för att det ska bli några ligamatcher efter det är vinst eller poäng mycket viktigt för jumbon IFK.

 IFK:s tränare Jimmy Wargh säger att förberedelserna är så bra de kan vara med tanke på läget, med några spelare skadade och en avstängd Dé.  

– Vi måste få dem utestängda från att hitta in centralt i banan, säger Jimmy Wargh, som också höjer ett varningens finger för skytteligatvåan Ashley Coffey. 

Matchen i Uleåborg spelas på naturgräs, vilket inte är så vanligt i fotbollsligan längre, och IFK Mariehamn har också förberett sig inför det med tre stycken naturgrästräningar under veckan.

IFK Mariehamn ligger alltså tolva och sist i fotbollsligan med 15 poäng på 22 matcher. Motståndarna AC Oulu ligger åtta sett till hela tabellen och först i den nedre slutspelsserien.  

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »