Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 februari, 2022 - 12:14Uppdaterad: måndag, 28 februari, 2022 - 14:13
  • Patrik Raitanen är IFK:s senaste nyförvärv. Pressbild.

IFK lånar från HJK

IFK Mariehamn lånar in försvararen Patrik Raitanen från HJK. Låneavtalet sträcker sig över säsongen 2022.

Patrik Raitanen spelade förra säsongen med HJK:s farmarlag Klubi 04 i division 1 och kan spela på alla positioner i försvaret.
- Jag ser fram emot säsongen och att hjälpa till att nå våra mål för året och kämpa och göra mitt bästa för klubben, säger Patrik Raitanen i ett pressutskick.

20-åringen har tidigare i karriären representerat klubbar i England, Nederländerna samt Italien som ungdomsproffs och han har spelat 26 ungdomslandskamper.
- Patrik blir ett bra tillskott till vår trupp. Han har under hela sin ungdomstid tillhört en av de mest lovande försvarsspelarna i Finland. Vi tror miljön i IFK kan vara ett perfekt ställe för Patrik att ta klivet in i seniorfotbollen på allvar, säger Peter Mattsson, klubbdirektör i IFK Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »