• Foto: Hasse Persson-Bru
Daniel Sjölund och Peter Lundberg om matchen.
Publicerad: söndag, 22 september, 2019 - 20:57, uppdaterad: söndag, 22 september, 2019 - 22:38

IFK föll – KuPS upp i topp

Fotboll: Ariel Ngueukam blev matchens enda målskytt när KuPS besegrade IFK Mariehamn med 1-0 på WHA i fotbollsligans mästerskapsserie. KuPS är därmed nya serieledare framför FC Inter som föll mot Ilves.

IFK Mariehamn stod upp bra genom hela matchen som innehöll en hel del kamp på en bitvis svårspelad plan. IFK hade de vassaste lägena i den första halvleken men de distinkta avsluten lyste med sin frånvaro och KuPS-målvakten Otso Virtanen kunde göra tämligen enkla räddningar.

Ngueukam fick ett gyllene läge att ge KuPS ledningen i matchens 52:a minut, men avslutet med pannan gick stolpe-stolpe-ut. Det visade sig att han bara hade ställt in siktet. I den 63:e minuten knoppade han in vad som visade sig bli segermålet i samband med KuPS åttonde hörna i matchen.

IFK:s nykomponerade backlinje släppte inte till många chanser för KuPS som fick slita hårt för segern, men dessväre saknades återigen skärpan i avslutslägena som IFK skapade. KuPS höll undan trots att laget avslutade matchen med tio man sedan det att Vinko Soldo fått två gula kort. Därmed fick grönvitt nöja sig med ännu en hedersam förlust mot ett av ligans topplag och möjligen också blivande mästarlag. KuPS har i alla fall allt i egna händer när tre omgångar återstår.

Fler Sport

Vinna eller försvinna för IFK

Nyhetsnotisen i ljudformat
På dagen tre år efter att IFK Mariehamn tog det historiska guldet i fotbollsligan ska klubben inleda kvalet till en plats i europaspelet nästa år.

Raadik fortsätter i ÅU

Nyhetsnotisen i ljudformat
Försvarsspelaren Pille Raadik har undertecknat ett nytt kontrakt med Åland United och det innebär att hon nu är klar för sin tionde säsong med laget. Kontraktet sträcker sig över två år.

JIK herr vann mot Solna

Jomala IK:s volleyherrar vann hemmamatchen mot Solna med 3-1 i set på söndagseftermiddagen.

IFK hockey vände den negativa trenden

Lagkapten Pontus Nylén
IFK Mariehamns ishockeylag lyckades vända den negativa trenden när dom vann över IK Waxholm i division 3 i Islandia på söndagseftermiddagen.

ÅU tog bronset

Maryette Karring fick ytterligare en medalj till samlingen
Åland United behövde bara en poäng i den sista matchen för att ta säkra bronset, men dom tog hand om alla tre när dom vann över TiPS i Dickursby med 1-0.

IFK hockey föll mot Bålsta

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det började så bra för IFK Mariehamn med ledning med 3-0 en bit in i andra perioden i ishockeyns division 3 i hemmamatchen mot Bålsta, men det slutade med förlust med 5-8.

IFK förlorade och KuPS tog guldet

IFK Mariehamns tränare Peter Lundberg
IFK Mariehamn förlorade den sista matchen i mästerskapsserien när Honka vann med 3-0 i Esbo. Samtidigt säkrade KuPS guldet när dom besegrade Inter i Åbo med 2-0.

JIK dam vann hemmapremiären

Nyhetsnotisen i ljudformat
Jomala IK:s volleydamer har inlett säsongen med två raka segrar i division 2.

Sandvik tog EM-silver

Kenneth Sandvik
Kenneth Sandvik gjorde som frun Marcela och tog silver vid EM i bänkpress med utrustning i Tammerfors.