• Foto: Hasse Persson-Bru
Daniel Sjölund och Peter Lundberg om matchen.
Publicerad: söndag, 22 september, 2019 - 20:57, uppdaterad: söndag, 22 september, 2019 - 22:38

IFK föll – KuPS upp i topp

Fotboll: Ariel Ngueukam blev matchens enda målskytt när KuPS besegrade IFK Mariehamn med 1-0 på WHA i fotbollsligans mästerskapsserie. KuPS är därmed nya serieledare framför FC Inter som föll mot Ilves.

IFK Mariehamn stod upp bra genom hela matchen som innehöll en hel del kamp på en bitvis svårspelad plan. IFK hade de vassaste lägena i den första halvleken men de distinkta avsluten lyste med sin frånvaro och KuPS-målvakten Otso Virtanen kunde göra tämligen enkla räddningar.

Ngueukam fick ett gyllene läge att ge KuPS ledningen i matchens 52:a minut, men avslutet med pannan gick stolpe-stolpe-ut. Det visade sig att han bara hade ställt in siktet. I den 63:e minuten knoppade han in vad som visade sig bli segermålet i samband med KuPS åttonde hörna i matchen.

IFK:s nykomponerade backlinje släppte inte till många chanser för KuPS som fick slita hårt för segern, men dessväre saknades återigen skärpan i avslutslägena som IFK skapade. KuPS höll undan trots att laget avslutade matchen med tio man sedan det att Vinko Soldo fått två gula kort. Därmed fick grönvitt nöja sig med ännu en hedersam förlust mot ett av ligans topplag och möjligen också blivande mästarlag. KuPS har i alla fall allt i egna händer när tre omgångar återstår.

Fler Sport

Finalklart i ÅM i bowling

I helgen spelades kval till ÅM-finalerna i bowling och det står nu klart vem som får kämpa om titlarna under finaldagen den 8 februari.

IFK vände och vann i träningsmatch

Tränaren Lukas Syberyjski om vad man fokuserade på i träningsmatchen mot PIF:
Fotboll. IFK Mariehamn vann söndagens träningsmatch mot Pargas IF med 2-1.

IFK-hockey förlorade helgens andra match

Ishockey. IFK Mariehamn förlorade även söndagens hemmamatch i Islandia.

En poäng för ÅU i säsongens första tävlingsmatch

Isabella Mattsson om att vara igång med tävlingsmatchandet igen:
Fotboll. Åland United och Honka spelade oavgjort 1-1 i cupen i Eckeröhallen på söndagen. Därmed fick ÅU en poäng med sig i säsongens första tävlingsmatch.

JIK:s damer förlorade på bortaplan

Volleyboll. Jomala IK:s damer förlorade lördagens bortamatch i division 2 östra.

Helenius boxas i New York

Boxning. Robert Helenius möter Adam "Babyface Kownacki i en tungviktsmatch i Brooklyn i New York den 7 mars. Det skriver Svenska Yle. Den av Helenius...

IFK föll mot Älta

IFK:s tränare Kenneth Westerback ger sin syn på matchen:
Ishockey. IFK Mariehamn förlorade lördagens hemmamatch mot Älta IF.

Holmström 43:a i Schweiz

Hör Isac Holmström berätta om loppet:
Skidning. Isac Holmström blev 43:a i herrklassen när långloppscupen Visma Ski Classics höll en deltävling i Schweiz i helgen.

Osäkert om Fellman kör stafett

Jenny Fellman är uttagen att än en gång köra den sista sträckan när det hålls stafett i världscupen i skidskytte.