Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 14 april, 2024 - 20:23Uppdaterad: söndag, 14 april, 2024 - 20:50
  • Vänsterbacken Abby Ostrem närmast i bild. Foto: Owe Sjöblom

ÅU förlorade seriepremiären mot KuPS

Det blev förlust för Åland United i seriepremiären i Nationella ligan när regerande mästarna KuPS vann med 2-0 på WHA inför 250 personer som trotsade regnet och snålblåsten.

Inledningen av matchen var rätt jämn och det dröjde ett litet tag innan KuPS tog initiativet. Men det första målet kom efter en snabb kontring där Aino Kröger fick en långboll och fri med Jessica Kiviaho i ÅU-målet gjorde hon inget misstag.
Efter det ryckte ÅU upp sig och jämnade ut matchbilden. Och då kom gästernas andra mål, ett långskott av Gentjana Rochi som var otagbart för Kiviaho.

I den andra halvleken lyfte ÅU upp positionerna och hade en hel del initiativ, men de lyckades inte skapa några riktigt heta chanser för att få till en utjämning i målprotokollet.

Inkommande lördag väntar en ny hemmamatch då Tammerfors-laget Ilves kommer på besök till Mariehamn.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »