Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 september, 2022 - 23:01

Finlands VM-dröm i kras

Finlands chans att ta sig till VM-slutspelet nästa år försvann när Irland vann med 1-0 på hemmaplan.

Förutsättningarna var ganska enkla, Finland behövde vinna för att ha en reell chans att ta andraplatsen i gruppen och få spela playoff.

I inledningen av matchen var det Finland som tog initiativet och hade ett par halvchanser att ta ledningen. Men efter cirka tio minuter kom Irland in i matchen och efter det lyckades inte Finland skapa någonting framåt. I den 54:e minuten fick Irland en frispark ute på kanten som lyften in i straffområde. Där kom målvakten Tinja-Riikka Korpela ut helt fel och Lily Agg kunde skjuta Irland till playoff.

Åland Uniteds Anna Westerlund spelade hela matchen. Adelina Engman är skadad och är inte med i truppen. På tisdag avlutas VM-kvalet med en helt betydelselös match mot gruppvinnaren Sverige.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »