Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 7 september, 2022 - 06:16Uppdaterad: onsdag, 7 september, 2022 - 07:47
  • Anna Westerlund i mitten i en tidigare match. Foto: FBF Riku Laukkanen

Finland förlorade avslutningen i VM-kvalet

Det blev förlust även i den sista matchen i VM-kvalet för Finland när redan klara gruppsegraren Sverige vann med 5-0 i Tammerfors.

Redan före tisdagens match var det klart att Finland slutar på tredje plats i gruppen och inte får spela vidare för att försöka ta sig till VM i Australien och Nya Zeeland nästa år.

Åland Uniteds Anna Westerlund spelade hela matchen som mittback. Adelina Engman var utanför truppen den här gången på grund av skada.

Finland har haft ett tungt år med endast en seger på tolv spelade matcher, segern kom mot Georgien i april. Nu blir det ett längre uppehåll från tävlingsmatcher för Finland innan kvalet till EM 2025 drar igång. Före det ska en ordinarie förbundskapten utses och frågan om vilka trotjänare med många landskamper på kontot som fortsätter i landslaget eller tackar för sig ska få ett svar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »