Publicerad: söndag, 5 maj, 2019 - 19:48
  • Bilden är från en hemmamatch förra året.

FC Åland vidare i Regions Cup

FC Åland vann sin första match i Regions Cup när dom besegrade seriekollegan TPK i Åbo med 4-3.

Det var hemmalaget som tog ledningen efter 10 minuter på en straff. Några minuter senare var det FC Ålands tur att få straff och Rezgar Amani var säker från elva meter. Ytterligare några minuter senare tog FCÅ ledningen när Thomas Mäkinen skruvade in bollen i krysset och innan den första halvleken var slut hade FCÅ blivit tilldelade ännu en straff och den här gången var det Daniel Boman som agerade säkert. Så FCÅ ledde alltså med 3-1 i halvtid. I början av den andra halvleken gjorde Boman sitt andra mål för dagen och utökade ledningen, men innan matchen var över blev det spännande. TPK reducerade kort efter 4-1-målet och med fyra minuter kvar av ordinarie tid kom nästa reducering, men närmare än så kom inte hemmalaget.

Nästa omgång lottas på tisdag och den ska vara spelad innan den 2 juni.