Publicerad: onsdag, 27 februari, 2019 - 16:34
  • Adelina Engman gjorde sitt sjunde mål i A-landslaget. Arkivbild

Engman nätade för Finland

Finland spelade oavgjort 2-2 i den första matchen i träningsturneringen på Cypern.

Efter en mållös första halvlek gjorde Finland 1-0 genom den tidigare Åland United-anfallaren Juliette Kemppi. Sydafrika kvitterade på straff efter att matchen måste ha ett kort uppehåll på grund av ett skyfall. Finland tog ledningen igen och den här gången var det Adelina Engman som skruvade bollen i mål. Då var det 13 minuter kvar av ordinarie tid, men Sydafrika kunde kvittera igen sex minuter senare.

Både Anna Tamminen och Anna Westerlund från Åland United spelade från start i matchen.

Turneringen fortsätter för Finlands del på fredag med match mot Tjeckien och gruppspelet avslutas mot Nordkorea på måndag. Efter det väntar även en placeringsmatch.