Publicerad: söndag, 28 april, 2019 - 19:09Uppdaterad: måndag, 29 april, 2019 - 09:55
  • Adelina Engmans Chelsea utslagna i semifinalen. Arkvifoto

Chelsea nådde inte finalen

Fotboll: Adelina Engmans Chelsea Women FC lyckades inte vända underläget i matchparet mot Lyon i semifinalen i Uefa Womens Champions Leauge. Returen i London slutade 1-1 (totalt 3-2 för Lyon).

Adelina Engman som fick hoppa in i den första semifinalen på fransk mark där Chelsea föll med 1-2 lämnade aldrig bänken i söndagens returmöte.

Det var Lyon som tog ledningen i matchens 17:e minut genom Eugénie Le Sommer. Chelsea kvitterade i matchens 34:e minut efter en frispark slagen av Ji So-yun. Men matchen slutade 1-1, vilket innebär att Lyon är klara för final med sammanlagt 3-2.

Det står därmed klart att Chelsea blir utan titlar den här säsongen, efter att även ha förlorat semifinalen i FA-cupen. Två ligamatcher återstår men laget kan som bäst bli trea och kommer därmed också att missa Champions League nästa säsong.