Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 2 juli, 2022 - 17:13Uppdaterad: lördag, 2 juli, 2022 - 21:20
  • John Owoeri gjorde mål för andra matchen i rad. Arkivbild.

Bjudningarnas match i Hagalund

Två försvarsmisstag, ett från vardera lag, gjorde att FC Honka och IFK Mariehamn delade på poängen i lördagen match i Tipsligan. Matchen slutade 1-1 (1-0).

IFK Mariehamn kom till bortamatchen mot FC Honka med en oprövad backlinje bestående av Riku Sjöroos, Patrik Raitanen, Baba Mensah och Melvin Kahnberg.

Och direkt i inledningen bjöd IFK på det första målet när Baba Mensah slog en alldeles för lös hemåtpassning som Agon Sadiku snappade upp och sköt in 1-0 till Honka redan i den andra minuten. En mardrömsstart för IFK.

FC Honka var det bättre laget i första halvlek och hade flera målchanser. Sadiku sköt tätt utanför och Rui Modesto sköt i stolpen.

IFK hade stora problem i uppspelsfasen och slog bort väldigt enkla bollar.

Direkt i inledningen av andra halvlek var det Honkas tur att bjuda tillbaka. Elias Äijälä slog en lös bakåtpassning som John Owoeri påpassligt tog hand om, rundade Maxim Rudakov i Honka-målet och slog in kvitteringen till 1-1.

IFK spelade upp sig i den andra halvleken och bjöd inte på lika mycket bakåt som i den första halvleken. Framåt hade Owoeri ett läge där han med en konstspark tvingade Rudakov till en fin räddning.

I slutet av matchen var bägge lagen märkbart tagna av värmen i Esbo och inga fler mål blev det och lagen delade på poängen.

Nästa match för IFK:s del är VPS på bortaplan i Vasa lördagen den 9 juli.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »