Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 februari, 2023 - 13:13Uppdaterad: torsdag, 23 februari, 2023 - 17:16

Zandra Lundberg nominerad till Nordiska rådets litteraturpris

Zandra Lundbergs debutroman Konsten att inte hitta sig själv på Bali har blivit nominerad till Nordiska rådets litteraturpris.

Zandra Lundberg har blivit nominerad som Ålands kandidat till priset av Åland litteraturnämnd.

Juryn motiverar bland annat nomineringen enligt följande: ”Zandra Lundberg berättar i en korthuggen, litterärt effektiv stil. Det självbiografiska materialet får romanens form, där den dramatiska monologen fångar läsaren i ett fast grepp. Hon gestaltar skickligt och med fin känsla för ordens valörer hur den sköra hinnan i det mänskliga psyket hotar att brista. Men också hur drömmen om en ljusare värld kan anas i det barn hon på de sista sidorna snart ska föda.”

Priset har delats ut sedan 1962 till ett skönlitterärt verk som skrivits på ett av de nordiska språken. Utmärkelsen delas ut vid Nordiska rådets årliga fest i november och vinnaren får en prissumma på 300.000 danska kronor.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »