Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 14 oktober, 2013 - 12:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Wiklöfs böter går till staten

Som vi berättat tidigare i dag fick Anders Wiklöf 95.000 euro i böter för fortkörning i söndags när han körde 77 kilometer i timmen på en 50-sträcka på Västra Ytternäsvägen i Mariehamn. Men trots att det är åländsk polis som skriver ut böter så går pengarna till statens kassa. Enligt lagman Kristina Fagerlund på tingsrätten beror det på att domstolsväsendet hör till rikets behörighet. Under justitieministeriet finns rättsregistercentralen, en särskild myndighet som bland annat har som uppgift att driva in böter och andra fordringar, upprätthålla straffregister och register över näringsförbud. Rättsregistercentralen kan också driva in böter som en i Finland bosatt person dömts att betala i ett annat EU-land.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »