Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 mars, 2021 - 13:06Uppdaterad: tisdag, 2 mars, 2021 - 17:27
  • Wiklöf holding köpter aktiter i Alandia försäkring. Arkivbild.

Wiklöf köper aktier av rederi Eckerö

Rederiaktiebolaget Eckerö har tecknat ett avtal med Wiklöf Holding Ab om att sälja hela sitt innehav om 22.429 stycken aktier i Alandia Försäkring Abp.

Det motsvarar 11,3 procent av aktierna i försäkringsbolaget. Wiklöf Holding blir därmed den tredje största ägaren i Alandia försäkring, efter Viking Line och Rettig. Affären slutförs den närmaste veckan.

-Vi bedömer att det inte är att betrakta som ett kärninnehav och på grund av den rådande pandemin hr vi en extra orsak att stärka kassan. Vi ser att det är en bra tajming, säger Rederi Ab Eckerös vd Björn Blomqvist.

Han vill inte gå in på hur stor summa man tjänar på det här men säger att han är nöjd med priset.

-Tidigare har det spekulerats på en totalsumma på ti o miljoner för en försäljning av resten av de här aktierna men jag kan i alla fall säga att vi fått mycket mer än så, säger Blomqvist.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »